Du har intentioner om at starte egen virksomhed, men ved ikke hvor du skal starte – Bare rolig, du er ikke alene.

En stor portion af alle jobsøgende finder faktisk ikke det job de drømte om. For mange eksisterer det ikke engang. De kommer ofte til konklusionen, at det er bedre at skabe arbejdspladsen som de drømmer om – end at passe et eksisterende ikke ønskbart job ind i deres liv.

For dig der ikke ved hvordan du kommer fra A til B…

Her er 5 tips til at få dig igang:

 1. Sælg ikke dig selv. Hold ryggen rat. 
  Hvis du er utilfreds med din nuværende situation – indrøm da, at ingen andre end dig selv kan løse din situation. Det hjælper intet at give skylden på økonomien, din chef, hustru eller familie. Forandring sker kun det øjeblik du beslutter dig for det.
 2. Identificer den rette virksomhed for dig
  Giv dig selv tid og lov til at undersøge og lyt til din intuition. Vi har alle en tendens til at ignorere vores intuition, også selv om vi faktisk kender sandheden fra starten af. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad giver mig energi til at så op om morgenen, selv når jeg er træt?Men hvordan ved du hvilken sti der er den korrekte for dig. Der er 3 standard tilgange til iverksætter-livet.Gør hva du kender til: Se på hvad u har gjort for andre i din fortid og tænk på hvordan du kan udnytte disse færdigheder til at sælge dig selv. 
  Gør hvad andre gør: Lær om andre forretningsområder der interesserer dig. Det øjeblik du har fundet en forrretningside du kan lide – genskab det. 
  Løs en gængs problemstilling: Er der et afsavn i markedet? Er der en service eller et produkt du gerne så var på markedet? OBS. Dette er uden tvivl den mest risikofyldt tilgang til at starte virksomhed ud fra. Sørg for at du har den nødvendige kunnen til at være i stand til at få succes, før du bruger en masse penge. 
 3. Forretnings planlægning øger chancen for success. 
  Ofte planlægger folk ikke, selv om at det klart hjælper langsigtet. En forretningsplan giver indsigt, fokus og tiltro til dine foretagene. En plan behøver ikke være mere end én side. I det øjeblik du nedskriver dine målsætninger, strategier og skridt til at opnå dette – bliver din virksomhed en realitet.Spørg dig selv følgende spørgsmål:
  – Hvad forsøger jeg at bygge op?
  – Hvem forsøger jeg at ramme?
  – Hvilke løfter giver jeg mine kunder og mig selv?
  – Hvilke primære kanaler og handlinger for at opnå dette?
 4. Kend din målgruppe før du bruger penge!
  Før du bruger en masse penge, er det en god ide at finde ud af om de faktisk har en interesse i at købe din service eller produkt. Dette er måske et af de vigtigste tidspunkter du mens du lever iværksætterdrømmen.
 5. Spred buskabet
  Du skal være villig til at vise dig selv frem for omverdenen med stor tiltro til dig selv. Omfavn de mest effektive salgskanaler tilgængelig. (Twitter, Facebook, Youtube, LinkedIn, Instagram osv.) Brug disse sociale platforme som talestol, for at nå din målgruppe og følgere. Du skal ikke undervurdere effekten af de sociale medier, samt mere traditionelle metoder dette afføder – såsom mund-til-mund marketing, blog post, artikler, emails osv.Hvis du tager disse 5 trin, så er du godt på vej til at blive din egen chef. Husk dog – du er ikke alene. Hvis du gerne vil være din egen chef men du er sat fast i faste rammer? Tag fat i andre iværksættere og folk der har en passion for at hjælpe netop dig på vej. Firmaer som Webin er et godt bud. De hjælper dig med alt fra start til slut og vil være et godt valg for enhver selvstændig iværksætter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *